Site icon OnlineCars.ro

Trotineta electrica pentru copii – cat de sigura este?

Trotineta electrica pentru copii – cat de sigura este?

Trotinetele nu sunt, in general, periculoase. Insa o trotineta electrica se poate comporta altfel decat o trotineta copii obisnuita. Cu toate acestea, nu inseamna ca sunt mai periculoase. Insa sunt anumite aspecte pe care sa le iei in considerare daca vrei sa ii cumperi copilului tau o trotineta electrica.

Iata care sunt acestea:

1. Dimensiunea trotinetei

Trotinetele electrice sunt, astazi, peste tot. Nu e de mirare, prin urmare, ca si adultii si copiii sunt atrasi de ele si isi doresc sa detina un model, mai ales unul cat mai deosebit. Cel mai important lucru, atunci cand alegi o trotineta pentru copil, este dimensiunea sa.

Nu te gandi ca vei fi scutit de cheltuieli viitoare daca ii cumperi o trotineta de dimensiuni mai mari. O trotineta prea mare este dificil de utilizat de catre un copil. In plus, il expune la accidente pentru ca va fi greu de manevrat. Copilul mic, ale carui abilitati motorii nu sunt inca foarte dezvoltate, poate avea, de asemenea, dificultati in manevrarea trotinetei electrice.

2. Acomodarea cu trotineta

Odata ce ai ales trotineta de dimensiunile potrivite, este necesar ca cel mic sa se acomodeze cu ea si sa invete cum sa franeze, cum sa accelereze, cum sa se intoarca si cum sa o manevreze. Acest proces nu ar trebui sa fie unul indelungat si complicat, mai ales daca are loc intr-o zona lipsita de aglomeratie, cu teren asfaltat si drept. Astfel, cei din jur si terenul denivelat nu vor reprezenta pericole, iar cel mic va manevra trotineta cu mai multa ușurință.

3. Masurile de siguranța

Pentru ca trotineta electrica sa fie un mod sigur de transport, nu e suficient ca cel mic sa stie sa o foloseasca. Este nevoie, de asemenea, sa invete anumite reguli, precum:

4. Personalitatea si abilitatile copilului

Nu in ultimul rand, gandeste-te la abilitatile copilului si la personalitatea sa, mai ales daca ii vei permite sa mearga pe trotineta fara supravegherea ta. Insista pe respectarea regulilor de siguranta si a celor de circulatie, insa ia in considerare faptul ca un copil aventuros, plin de entuziasm, s-ar putea sa ignore anumite reguli daca vrea sa vada cat de repede poate merge cu noua sa trotineta.

Explica-i, de asemenea, copilului ca o trotineta electrica nu este potrivita pentru invatat trucuri si scheme. Trucurile pot, de asemenea, sa strice rotile trotinetei sau alte componente, ceea ce poate duce la accidentari sau reparatii costisitoare. Un copil care are ceva experiență cu bicicleta sau trotineta nu va avea, in schimb, prea multe probleme in a invata sa mearga in siguranta pe trotineta electrica.

 

Fotografie de la Brett Sayles: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arhitectura-afaceri-business-copil-1550136/

Exit mobile version