Ai vrea să faci mai multă mișcare, dar nu știi ce sport ți s-ar potrivi cel mai bine? În acest caz, ciclismul ar putea fi cea mai bună alegere. De ce? Pentru că este distractiv, te ajută să slăbești, să te menții în formă și multe altele.

Vrei mai multe motive? Citește articolul de mai jos și vei afla câteva aspecte interesante despre ciclism pe care cu siguranță nu le-ai știut și care te vor ajuta să iei o decizie.

1. Întărește sistemul cardiovascular

Ciclismul este o activitate aerobică cu un impact pozitiv major aspra sănătății inimii, tocmai de aceea este cunoscut ca un bun antrenament cardio.

Astfel, mersul pe bicicletă este ideal pentru cei care știu că au probleme cardiovasculare, hipertensiune sau istoric de atac vascular ori infarct. Acesta îmbunătățește circulația sângelui și scade riscul agravării problemelor anterior menționate. De asemenea, dacă știi că ai în familie persoane cu astfel de probleme și că ești și tu predispus să le dezvolți, le poți preveni dacă începi să faci mai multă mișcare, mai ales cu bicicleta.

2. Lucrează mușchii

Ciclismul este o activitate potrivită pentru oricine. Acesta implică o activitate intensă a mușchilor, în special a mușchilor gambei și coapsei, dar și cei ai trunchiului și brațelor. Așadar, dacă nu îți place să faci exerciții la sală pentru a te menține în formă, mersul pe bicicletă poate fi un bun înlocuitor.

3. Te ajută în lupta cu diabetul

Diabetul este una din principalele cauze care duc la apariție atacurilor de cord, blocaj renal și alte probleme serioase de sănătate. Evident că nu te poți vindeca de diabet pedalând pe bicicletă, dar poți reduce din efectele acestuia. În schimb, poți scădea șansele de apariție a diabetului cu până la 40%, dacă obișnuiești să mergi pe bicicletă cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

4. Ține stresul la distanță

Pedalatul te ajută să menții scăzut nivelul de cortizol (hormonul stresului) și să crești nivelul de endorfine. În acest fel, scade riscul apariției depresiei și anxietății. Dacă te confrunți deja cu aceste afecțiuni, trebuie să știi că mersul pe bicicletă te va ajuta să reduci din simptome și intensitate.

În plus, ce poate fi mai relaxant decât o plimbare lejeră cu bicicleta prin parc, pe faleză sau pe oriunde altundeva prin natură?

5. Te ajută să te menții în formă

Dacă vrei să slăbești sau doar să te menții, ciclismul este una dintre cele mai bune soluții. Această activitate aerobică este cunoscută pentru faptul că arde foarte multe calorii într-un timp relativ scurt (comparat cu mersul pe jos, alergatul, etc.), deci cu cât transpiri mai mult, cu atât mai bine.

6. Combate apariția artritei

Artrita este una dintre cele mai dureroase boli de care poți suferi, așa că nu ar fi rău să faci tot ce poți pentru a o ține la distanță. Dacă însă ai deja această afecțiune, pedalatul este o bună metodă de a ține durerea sub control.

Sursa foto: pixabay.com