Cine nu a experimentat vreodata aceasta situatie in care iti scoti motocicleta dupa cateva luni ploioase si reci pentru a avea in sfarsit o plimbare buna si a te putea bucura de vremea buna, doar ca totul pare sa se transforme intr-un dezastru?

Intr-adevar, cand vrei sa incepi, nimic nu functioneaza si te trezesti impingand-o minute lungi pe marginea drumului incercand sa o pornesti.

O situatie destul de enervanta vei fi de acord si daca esti aici, este ca, cauti solutii pentru a economisi bateria unei motociclete si asta e bine, exact asta vom vedea impreuna!

Cat dureaza bateria unei motociclete?

Primul lucru de vazut inainte de a incerca sa economisesti bateria unei motociclete este ca, ca orice baterie, are o durata de viata si dupa un timp va trebui sa o schimbi intr-un magazin cu piese moto.

Intr-adevar, in ciuda intretinerii riguroase, bateria se va epuiza pana la urma si va refuza sa se reincarce sau dimpotriva se va prabusi rapid dupa ce a fost reincarcata, acesta este semnul ca trebuie schimbata.

In general, se estimeaza ca, daca bateria ta are mai mult de trei-patru ani, se apropie de sfarsitul duratei de viata si, prin urmare, va fi necesar sa te gandesti la schimbarea ei, mai degraba decat sa incerci sa economisesti bateria unei motociclete.

Dar din nou, s-ar putea sa merite sa fii sigur ca este intr-adevar o problema a bateriei care vine pana la capat si nimic altceva decat asta pentru a putea fi sigur ca este nevoie de schimbare si pentru asta, va fi necesar in a testa bateria.

Testeaza-ti bateria motocicletei

Intr-adevar, inainte de a te gandi la salvarea bateriei unei motociclete, este totusi necesar sa ai in mana toate datele pentru a sti daca se poate chiar sa o faci sau daca este inutil.

Pentru aceasta, va trebui sa obti un dispozitiv mic numit multimetru.

Conecteaza cablurile la multimetru si intra in modul Tensiune pentru a verifica ce a mai ramas din baterie. In mod normal, daca bateria este aproape de sfarsitul duratei de viata, ar trebui sa vezi ca tensiunea este foarte scazuta.

Un incarcator poate economisi bateria unei motociclete

Sa incepem cu un truc foarte simplu de a economisi bateria unei motociclete, incarcatorul. Intr-adevar, daca o baterie este descarcata, vei putea sa ii dai viata inapoi destul de simplu in acest fel.

Dar un incarcator de baterie nu se opreste neaparat la aceasta functie si are, de asemenea, o functie de incarcare continua, care este utila in incercarea de a salva o baterie de motocicleta care tinde sa fie prea des moarta.

Intr-adevar, aici scopul este destul de simplu. Cand te  intorci de la o plimbare, iti conectezi motocicleta la incarcator, iar incarcatorul va mentine bateria pe linia de plutire in timp ce se afla in garaj.

Nu este atat de mult incarcarea in sine, ci mai degraba o asigurare ca bateria ta este intotdeauna plina. Acest lucru te va scuti apoi de mari probleme si iti va economisi bateria motocicletei, economisindu-ti cheltuielile care se acumuleaza.

O iernare buna poate economisi bateria unei motociclete

O alta modalitate de a economisi bateria unei motociclete este sa o ai pregatita pentru a suporta un soc in timpul iernii daca nu o folosesti in mod regulat in aceasta perioada a anului.

Ideea este sa iti incarci corect bateria atunci cand stii ca nu o vei folosi, deoarece imobilitatea o face automat sa piarda incarcarea si o poate epuiza.

Apoi verifica incarcarea bateriei aproximativ o data pe luna si fa o incarcare mica daca este nevoie. Poti folosi si incarcatoarele despre care vorbeam inainte.

Astfel, vei avea certitudinea ca bateria ta se va incarca continuu, chiar si in aceasta mare perioada de imobilitate. Vei putea preveni sa se descarce prea mult si, prin urmare, vei economisi bateria motocicletei.