Termeni si conditii de utilizare a site-ului OnlineCars.ro

Acceptarea termenilor si conditiilor

 • Folosirea site-ului Onlinecars.ro  implica acceptarea in totalitate a Termenilor si Conditiilor mentionate mai jos. Prin urmare este important a le citi cu atentie.
 • Site-ul OnlineCars.ro este detinut si administrat de catre Cosma Adrian ( numit in continuare „administrator” ).
 • Administratorul isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral Termenii si Conditiile oricand , fara notificare prealabila a persoanelor care viziteaza si utlizeaza acest site.

  1. Scop

 • Scopul acestor termeni si conditii este de a defini si reglementa conditiile de utilizare a acestui site.
 • Site-ul Onlinecars.ro poate contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri. Accesarea acestora se face exclusiv pe popriul  risc si pe propia raspundere, onlinecars.ro, nefiind raspunzatoare de continutlul lor.
 • Intregul continut al site-ului Onlinecars.ro ( texte, imagini, grafice, date si aplicatii) sunt proprietatea administratorului ( Cosma Adrian) si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Anunturile auto publicate de Utilizatori Inregistrati sunt obiect al drepturilor de proprietate intelectuala apartinand utilizatorilor Onlinecars.ro, fiind protejate ca atare conform legii. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe acest site in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

  2. Definitii

 • Site – site-ul Onlinecars.ro, inclusiv orice sectine sau subpagina a acestuia.
 • Utilizator – orice perosna fizica, in varsta de cel putin 18 ani, care acceseaza  site-ul Onlinecars.ro, fiind interesata de detaliile, informatiile sau serviciile furnizate prin intermediul site-ului.
 • Utilizator Inregistrat – orice persoana fizica care, in scopul publicarii unui anunt auto, este indrumat sa isi creeze un cont , folosind o adresa email valida , o parola si un numar de telefon. Restul campurilor vizibile in procesul de inregistrare sunt optionale.
 • Administrator –  Cosma Adrian , dezvoltator web ( email: cosma.adrian17 [at] gmail.com )
 • Anunt/ uri – oferta publica adaugata de un Utilizator cu scopul de a fi publicata  de catre Administrator prin intermediul site-ului OnlineCars.ro, cu privire stricta la vanzarea de autovehicule sau produse conexe.
 • Autoturism –  autoturism, autoutilitara, autocamion sau orice alt tip de autovehicul .
 • Termeni si conditii – prevederile din acest document, create de Cosma Adrian , care definesc conditiile si regulile pe care Utilizatorul trebuie sa le respecte  in vederea utlizarii site-ului Onlinecars.ro

    3. Aspecte Generale

 1.  Un Anunt va fi creat prin completarea unui formular disponibil pe Site;
 2.  Anuntul va fi publicat si va ramane vizibil pe Site numai daca contine urmatoarele
  •  date reale de contact ale Utilizatorului ( obligatoriu este numarul de telefon si o adresa de email valida );
  •  descrierea reala a Anuntului care face obiectul completarii formularului;
  •  date tehinice reale;
  •  imagini care sa reflecte descrierea si detaliile tehnice ale  Anuntului;
  •  pretul de vanzare ( in Euro );
 3.  Prin  completarea formularului de adaugare Anunt auto si trimiterea acestuia  catre Administrator, declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu prevederile prezentului document, fiind constient ca, in caz de nerespectare  a acestora, accesul in cadrul Site-ului poate fi restrictionat sau dupa caz Anuntul poate fi sters fara  notificare in prealabil.
 4.  Utilizatorul isi asuma in intregime raspunderea pentru continutul Anuntului si veridicitatea informatiilor publicate in Anunt.
 5.  Anuntul va fi publicat doar dupa ce Utilizatorul isi creeaza un cont de Utilizator Inregistrat. Publicarea unui Anunt se face fara costuri din partea Utilizatorului.
 6.  Procesul de publicare a unui Anunt este detaliata in sectiunea Ajutor / Vinzi o masina?
 7. Valabilitatea unui anunt poate fi de 30, 45 respectiv 60 zile, cu posibilitate de prelungire. Alegerea valabilitatii Anuntului se face in cadrul paginii Adauga Anunt Auto.

    4. Drepturile si obligatiile Administratorului.

 1. Administratorul se obliga sa publice toate Anunturile.
 2. Administratorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventuale disfunctionalitati legate de functionarea Site-ului.
 3. Administratorul nu ofera nici o garantie Utilizatorilor ca Site-ul va fi disponibil neintrerupt, la timp sau fara erori. Totodata nu va fi responsabil pentru neafisarea Anuntului sai intreruperea afisarii acestora din cauze  ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.
 4. Administratorul nu este responsabil de intarzierile cauzate de defectiuni tehnice aparute la nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.
 5. Administratorul nu poate fi tras la raspundere pentru activitatile Utilizatorilor, in special pentru furnizarea de continut eronat cu privire la datele vehiculului ce face obiectul Anuntului.
 6. Administratorul isi rezerva dreptul de a sterge  sau modifica in mod partial un Anunt in cazul in care se constata ca incalca Termenii si Conditiile in orice mod, in special in cazul in care acesta are un continut considerat jignitor sau calomnios, constituie concurenta neloiala, incalca drepturile de proprietatea intelectuala ale unei terte persoane sau este contrar bunelor practici, care actioneaza in detrimentul Administratorului, ori incalca in orice alt mod vreo prevedere legala. De asemenea Administratorul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment si alte portiuni din continutul Site-ului.
 7. Administratorul declara ca este detinatorul drepturilor de proprietate intelectuala legate de site-ul Onlinecars.ro , in afara Anunturilor publicate pe site de catre Utilizatori cu privire la care are un drept neexclusiv de utilizare/publicare in conditiile prevazute de prezentul document.
 8. Administratorul nu permite publicarea mai multor Anunturi pentru acelasi Autoturism. Prin urmare, Administratorul va avea dreptul de a sterge Anunturile pentru acelasi Autoturism, publicate de doua sau mai multe ori.
 9. Administratorul nu isi asuma nici un fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate. Totodata nu garanteaza in nici un fel si nici o masura pentru calitatea, cantitatea si disponibilitatea sau orice alte aspecte ale produselor descrise in Anunturi.

    5. Drepturile si obligatiile Utilizatorului.

 1. Pentru a publica un Anunt pe Site, utilizatorul se obliga sa completeze un formular de inregistrare.
 2. Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru continutul Anunturilor publicate  si declara ca acestea corespund cu starea reala si juridica a Autotusimului ce fac obiectul Anunturlui si ca nu incalca drepturile Administratorului si.sau a altor terti.
 3. Utilizatorul declara pe propria raspundere ca este titularul tuturor drepturilor  de proprietate intelectuala, inclusiv a drepturilor de autor in privinta continutului publicat, inclusiv imagini si este de acord ca acestea sa fie publicate de Administrator in cadrul Site-ului sau ale colaboratorilor/partenerii sai.
 4. Prin completarea formularului de inregistrare si a celui de adaugare Anunt, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu Termenii si Conditiile din prezentul document.
 5. Utilizatorului  ii este interzis sa preia orice informatii de pe Site in vederea publicarii totale sau partiale sub orice forma, fara a avea acordul in scris al administratorului, cu exceptia informatiilor legate de propriul Anunt.

    6. Verificarea/modificarea Anunturilor.

 1. Verificarea sau modificarea Anunturilor publicate pe Site are ca scop inlaturarea Anunturilor incomplete, evident incorecte si/sau care nu respecta Termenii si Conditiile prezentului document.
 2. Nu este permisa publicarea  mai multor Anunturi ale aceluiasi Autoturism.
 3. Un Anunt va face referinta numai unui singur Autoturism.
 4. Nu sunt permise Anunturi care fac referire la mai mai multe Autoturisme.
 5. Nu vor fi publicate Anunturi cu caracter publicitar sau care nu au ca scop oferte de vanzare Autotusime.
 6. Nu vor fi publicate Anunturi care contin preturi considerate de Administrator in mod evident eronate ( de ex. pret de 1 euro, sau preturi mult inferioare pietei ).
 7. Nu vor fi admise spre publicare Anunturi care:
  • au pozele neclare;
  • au poze care contin in prim plan persoane;
  • au poze care contin stersaturi;
  • au poze care contin inscrisuri ( altele in afara de data inscrisa de aparatul de fotografiat ) sau diferite insemne  ori au aplicate sigle, marci sau alte insemne care ar putea incalca drepturi de proprietate intelectuala a unor terti;
  • contin poze ce nu prezinta obiectul Anuntului;
  • contin poze preluate din alte surse ( pozele care prezinta sigla altor site-uri sau poze cu titlu de prezentare oferite de producatori sau alte agentii media cu privire la obiectul Anuntului);
  • contin in text adrese web;
  • fac referire la licitatii sau cumparari de autoturisme;
 8. Ca urmare a constatarii nerespectarii oricaror dintre prevederile prezentului document de catre oricare dintre Anunturile publicate pe Site, Administratorul  va  avea dreptul, in functie de situatia concreta, de la caz la caz, sa modifice partial Anuntul (in masura in care acest lucru este posibil) ori sa intrerupa vizibilitatea Anuntului pe Site prin stergerea lui.
 9. In cazul stergerii Anuntului de pe Site, Utilizatorul nu va fi instiintat prin nici o modalitate referitor la acest lucru.
 10. Termenii si Conditiile vor fi intotdeauna vizibile pe Site, putand fi accesate in momentul finalizarii inregistrarii pe Site sau innainte de finalizarea formularului de adaugare Anunt, cat si in sectiune inferioara a Site-ului.

   7. Modificarea si prelungirea Anunturilor.

 1. Anuntul poate fi modificat oricand, atat timp cat el este vizibil pe Site. ( detalii despre cum se poate modifica un anunt se pot gasi in pagina Ajutor, sectiunea Vinzi o masina? ).
 2. Prelungirea se poate in orice moment gratuit prin modificare anuntului si alegerea unui temen de valabilitate ( respectiv, 30, 45 sau 60 de zile).

   8. Costuri.

 1. Publicarea unui Anunt in cadrul Site-ului Onlinecars.ro se face fara costuri ( GRATUIT ),  respectand in totalitate Termenii si Condiile prezentate in prezentul document.

   9. Confidentialitate si informatii personale.

 1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice proprietarul site-ului are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.
 2. Dupa completarea formularului de inregistrare vor fi preluate urmatoarele categorii de date : nume, prenume si numar de telefon ( numele si prenumele fiind optionale in procesul de inregistrare pe Site ).
 3. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra  parolei asociate accesului la serviciile Site-ului. In cazul accesarii neautorizate  a contului de catre terte prosane, Administratorului nu isi asuma nici o responsabilitate fara de consecintele care pot aparea  cu privire la schimbarea datelor personale, modificarea sau stergea Anunturilor.
 4. Conform legilor in vigoare, Utilizatorul are dreptul de solicita in orice moment stergea datelor preluate de Site printr-o solicitare expresa la dresa de email  [email protected] .
 5. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.
 6. Administratorul se obliga sa nu faca publica adresa de email a Utilizatorului Inregistrat si sa nu o dezvaluie unor terti parti, daca acesta nu se afla intre partenerii adregati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.
 7. Administratorul nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.
 8. Administratorul nu-si asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile site-ului.
 9. Onlinecars.ro  foloseste „cookies”. Informatiile colectate folosind „cookies” ajuta la personalizarea serviciilor si continutului conform nevoilor individuale si preferintelor Utilizatorilor pe pagina Site-ului, precum si la realizarea statisticilor generale cu privire la utilizarea de către utilizatorii de Internet a paginii Site-ului Dezactivarea opțiunilor browserului, care permit stocarea cookie-urilor, in principiu, nu impiedica utilizarea Onlinecars.ro, insa poate cauza unele inconveniente.

   10. Cookies.

 1. Site-ul Onlinecars.ro foloseşte cookie-uri.
 2. Cookie-urile reprezintă date stocate pe hardul utilizatorului, conţinând informaţii despre utilizator. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor. De exemplu, prin introducerea unui cookie pe Site, va fi suficient ca un utilizator să se autentifice pe site decât o singură dată cu parola, câştigând astfel timp pe parcursul navigării pe pagina noastră.
 3. Dacă utilizatorul rejectează un cookie, poate să utilizeze în continuare Site-ul
 4. Cookie-urile ne ajută la urmărirea şi segmentarea intereselor utilizatorilor noştri, pentru a intensifica experienţa vizitării site-ului nostru.
 5. In afara Site-ul este posibil ca in anumite situatii si partenerii/colaboratorii nostrii sa foloseasca cookie-uri pe site-ul nostru (in mod special , agenti de publicitate, reclamele vizibile pe site).
 6. Daca doriti mai multe informatii despre COOKIES puteti accesa urmatoare resurse ( accesarea urmatoarelor resurse se face repectand politicille fiecarei resurse):Cookie settings in Internet Explorer
  Cookie settings in Firefox
  Cookie settings in Chrome
  Cookie settings in Safarialte resurse: All about cookies
  Microsoft Cookies guide
  Your online choices
  View e-Privacy Directive Documents

   11. Modificari Termeni si Conditii.

 1. Administratorul isi rezerva dreptul de a madifica Teremenii si Conditiile fara a motifica in prealalbil Utilizatorii.
 2. Este responsabilitatea Utilizatorilor de a verifica periodic continutul acestor Termeni si Conditii, atat in momementul completarii formularului de inregistrare pe Site, cat si in momentul completarii formularului de adaugare Anunt.