Renault a prezentat primul său SUV electric, la Salonul de la Munchen. Scenic E-Tech va fi pus în vânzare din 2024. Versiunea mai puternică are o autonomie declarată de 620 km.

Noul Scenic E-Tech va fi lansat anul viitor și va veni în două versiuni, ambele complet electrice. Prețurile nu au fost dezvăluite, momentan. Versiunea standard, cu 170 de cai putere, 280 Nm cuplu, va avea o autonomie a bateriei de peste 420 de km, iar încărcarea se va putea face la o putere de până la 130 kW.

Versiunea mai performantă dispune de un motor care dezvoltă 220 de cai putere și 300 Nm cuplu. Are o autonomie a bateriei de peste 620 de km, iar încărcarea este posibilă la o putere de până la 150 kW, conform Renault.

Ambele versiuni au pachete de baterii alcătuite din module individuale, care pot fi ușor de schimbat sau de reparat. Prima atinge suta de kilometri pe oră în 9,3 secunde și are o viteză maximă de 150 km/h, în timp ce varianta mai puternică atinge suta în 8,4 secunde și o viteză maximă de 170 km//h.

Interior Scenic E-Tech

În spatele volanului se află un ecran tactil orizontal de 12,3 inch, iar navigația, de 12 inch, dispune de peste 50 de aplicații și este compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto. Autovehiculul este dotat cu peste 30 de sisteme de asistență a șoferului, inclusiv cruise control, Stop & Go și Lane Assist.

Surse alternative: InsideEvsLe Figaro

Stire preluata de pe Biziday