Păstrarea exteriorului mașinii într-o stare perfectă este o acțiune ce dă mari bătăi de cap majorității șoferilor. Chiar dacă principala preocupare ar trebui să fie interiorul și ceea ce se găsește sub capotă, cei mai mulți oameni vor să stârnească invidia celor din jur cu o mașină impecabilă la exterior.

Fie că faci parte din această categorie, fie că îți dorești pur și simplu ca mașina ta să arate bine atât la interior cât și la exterior, iată 4 ponturi utile în acest sens:

1. Țintește către un exterior perfect

Atunci când te-ai hotărât să îți cumperi o mașină, mai ales dacă este vorba despre una second-hand, trebuie să fii foarte atent la aspectul caroseriei. Deci, ideea e că atunci când admiri o mașină de la categoria Anunțuri Auto, ideal ar fi să cauți în descriere sau imagini orice defect al caroseriei.

Odată ce te-ai hotărât asupra unui autovehicul anume și ai decis că vrei să îl vezi și în realitate, nu te lăsa păcălit de laudele proprietarului sau de ceara cu care a fost lustruit. Aceasta poate ascunde defecte majore. Caută așadar semne că mașina ar fi fost lovită sau dacă prezintă puncte de rugină ori dacă a fost afectată de excremente de pasăre (știți cu toții cât rău pot face acestea, din cauza acidității).

2. Evită soarele puternic

Dacă nu ai la dispoziție un garaj în care să îți adăpostești mașina în zilele caniculare de vară, poți apela cu încredere la o prelată specială. Soarele puternic poate decolora caroseria și contribui la oxidarea acesteia, așa că trebuie evitat cât de mult posibil. O altă idee ar fi să folosești o ceară specială care să mențină aspectul lucios al vopselei și care protejează în același timp de razele puternice ale soarelui.

3. Nu neglija roțile

Cum ar arăta o mașină cu o vopsea impecabilă, dar cu roțile ruginite și neîngrijite? Nu e o priveliște prea plăcută, așa-i? În afară de aspectul urât, roțile neîngrijite pot afecta și siguranța ta, așa că nu trebuie să neglijezi acest aspect.

Dacă nu vrei să ajungi într-o astfel de siuație, începe să acorzi la fel de multă atenție roților pe cât oferi și caroseriei. Curăță-le de noroi (atât jantele cât și cauciucurile) atunci când este cazul și folosește o soluție protectoare. Aceste acțiuni simple te vor scuti de bătăi de cap viitoare.

4. Atenție la parbriz

Curățarea ocazională a parbrizului și a geamurilor nu este suficientă pentru a le menține mult timp într-o stare bună. Ideal ar fi să mergi regulat la spălătoria auto, pentru ca mașina ta să beneficieze de cele mai bune îngrijiri.

De asemenea, la fel de important este să eviți acțiunile sau locurile care pot aduce atingere integrității parbrizului sau geamurilor mașinii, în general.

De exemplu, dacă ai observat că în locul în care obișnuiești să parchezi își fac veacul și niște porumbei, ar fi bine ca data viitoare să îți lași mașina în altă parte. Așa cum spuneam și mai sus, excrementele păsărilor sunt foarte acide și pot produce daune serioase.

Speram ca aceste ponturi sa iti fie utile pentru ingrijirea exteriorului masinii tale, iar daca ai alte sfaturi pe care vrei sa le impartasesti cu cititorii nostrii, scrie un comentariu.