Un SUV este un semn de bunăstare și un indicator al luxului, așa că nu e de mirare că majoritatea celor care își doresc o mașină visează la una de acest gen. Totuși, înainte de a face un pas spre achiziția unui SUV, trebuie să ai un plan și să urmărești o serie de aspecte pe care trebuie să le îndeplinească mașina visurilor tale.

Înainte de a răsfoi paginile cu Anunțuri Auto de pe site-urile specializate, trebuie să știi că SUV-urile sunt disponibile în trei mari categorii: compacte, medii și mari. Însă la fiecare dintre aceste categorii se pot întâlni mai multe variații, în funcție de producător.

După ce ai stabilit dimensiunea pe care ți-o dorești – aici trebuie să ai în vedere drumurile pe care vei șofa, astfel că dacă vei conduce în oraș este mai indicat să te orientezi către un SUV compact, cu care să te strecori mai ușor în aglomerații și pe care, bineînțeles, să îl poți parca fără probleme – poți începe căutările propriu-zise.

Iată la ce să fii atent:

Economie

Chiar dacă ai o condiție financiară mai bună, nu este o idee rea să încerci să faci economie de combustibil. Așadar, în funcție de necesitățile tale, dar și de zona în care vei conduce mașina, te poți orienta către un SUV cu un motor mai mic.

Spațiu

Dacă ești genul de persoană pasionată de călătorii sau diverse sporturi de iarnă, este normal să te orientezi către o mașină mai spațioasă în ceea ce privește transportul bagajelor. În schimb, dacă ai o familie mare sau obișnuiești să mergi cu prietenii în vacanță, trebuie să te orientezi către o mașină cu mai multe locuri pentru pasageri. Cele mai mari SUV-uri au o capacitate de opt persoane, așa că le poți include în căutările tale.

Siguranță

În general, SUV-urile sunt văzute ca fiind unele dintre cele mai sigure mașini (poate și datorită dimensiunilor lor) și majoritatea vin la pachet cu o serie de funcționalități ce asigură o siguranță optimă atât șoferului cât și pasagerilor.

Lux

La fel ca și în cazul siguranței, SUV-urile au anumite trăsături ce le fac a fi considerate mașini de lux (cel puțin cele mai noi modele de pe piață) tot ceea ce trebuie să faci atunci când te documentezi despre o eventuală achiziție este să verifici dacă mașina dorită are funcționalitățile de care ai nevoie.

Parcare

Având în vedere că SUV-urile sunt mai mari decât mașinile obișnuite, trebuie să ai în vedere dacă aceasta îți va pune probleme în ceea ce privește parcarea, fie pe stradă, fie în garaj. În general, însă, SUV-urile nu sunt chiar atât de mari încât să pună probleme prea dificile (sau de nerezolvat) la acest capitol.