O mașină poate fi cel mai bun ajutor și ”prieten” al tău, cu condiția să îi acorzi atenția necesară. Chiar dacă nu ești fericitul posesor al unei mașini de lux, indiferent de categoria din care face parte, mașina ta are nevoie de îngrijire și atenție pentru a-ți fi alături cât mai mult timp.

Așadar, felul în care îți ții mașina curată și parfumată poate fi un aspect destul de important în ceea ce privește aspectul și funcționarea generală a mașinii. În plus, o mașină în care întâlnești cele mai dubioase mirosuri te duce din start cu gândul la un autovehicul care nu mai are viață lungă pe șosele.

Pentru a evita un astfel de scenariu, în care toți prietenii tăi preferă să meargă mai degrabă pe jos sau cu autobuzul decât cu mașina ta, află ce trebuie să faci și ce nu pentru a-ți menține mașina curată și igienizată.

În general, câteva reguli simple și de bun-simț pe care să le respecți cu strictețe zi de zi, te pot salva de la a ajunge în situația descrisă mai sus. Este suficient, așadar, să nu fumezi sau să mânânci în mașină și să strângi regulat resturile sau orice alte obiecte dubioase ajunse cine știe cum în autoturismul tău.

La fel de important este ca din când în când să îți duci mașina la spălătorie pentru o sesiune de aspirare și curățare profesională. La final, folosirea unui dezodorizant de calitate, te poate ajuta să menții interiorul fresh pentru mai mult timp.

Și dacă tot a venit vorba de odorizant sau dezodorizant, trebuie să știi că a-ți menține mașina curată depinde foarte mult și de acest aspect. Alegerea unui produs de proastă calitate poate face mai mult rău decât bine și chiar și cea mai curată mașină poate deveni respingătoare. Acordă-ți timpul necesar pentru a căuta cel mei bun produs pentru tine și mașina ta, dar al cărui miros poate fi suportat și de pasagerii ocazionali.

Pentru a urmări mai ușor sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a-ți menține mașina curată, ți-am pregătit o scurtă listă succintă cu ceea ce trebuie să faci și ce nu.

Ce NU trebuie să faci dacă vrei o mașină curată

1. Nu depozita lucruri în mașină (haine de la sală, încălțăminte murdară, etc.);

3. Evită să mănânci în mașină;

4. Evită să fumezi în mașină (impune aceeași regulă și pentru ocupanții ei);

5. Nu bea alcool și nu depozita sticle de alcool în mașină;

6. Nu păstra resturi de mâncare sau ambalaje.

Aceste reguli, așa cum spuneam și la început, sunt unele de bun-simț și nu ar trebui să ți se pară o corvoadă să le urmezi.

Ce TREBUIE să faci dacă vrei o mașină curată

Folosește un odorizant auto

În funcție de preferințe, poți alege din multitudinea de arome și tipuri de odorizante de pe piață, astfel încât să fii mulțumit de alegerea făcută.

Poți să folosește un odorizant care se prinde cu o ventuză de bord sau deasupra ventilației, pentru a împrăștia cât mai bine parfumul în mașină, sau poți apela la clasicul brăduț de agățat la oglindă, pe care îl găsești într-o mare varietate de arome, pentru toate gusturile.

Folosește un dezodorizant

Diferit de odorizantul de mașină, care parfumează, un astfel de produs înlătură doar mirosurile neplăcute, fără a parfuma intens spațiul. Atunci când mirosurile neplăcute ți-au invadat mașina este mult mai înțelept să folosești un dezodorizant, decât un produs foarte parfumat. Acesta din urmă se va amesteca cu mirosul urât, iar rezultatul nu va fi unul deloc plăcut.

Fă curat cu regularitate

Degeaba folosești odorizante și produse pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute dacă autoturismul tău arată ca o cocină. Curăță frecvent mașina și înlătură din ea toate obiectele care ar putea provoca un miros neplăcut (precum cele descrise în lista de ”așa nu” de mai sus).

Ca o concluzie la toate cele de mai sus, este important să înțelegi că nu doar vizitele regulate la service îți mențin mașina într-o stare bună de funcționare, ci și aceste mici operațiuni de întreținere descrise mai sus. Acordând o grijă sporită autoturismului tău, vei avea garanția că te vei bucura de el pentru mai mult timp și vei conduce nu doar o mașină care merge bine, ci și una curată și bine îngrijită.