Mașinile sunt obligate să sune cu un avertisment privind centura de siguranță atunci când autovehiculul pornește și șoferul nu are centura de siguranță pusă, dar Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) spune, într-o notificare de rechemare în service transmisă la 1 februarie, că unele modele Tesla au un defect care le împiedică să sune în anumite condiții.

Există o rechemare pentru toate mașinile care au fost fabricate în 2021 și 2022, precum și pentru toate mașinile care au fost fabricate în 2020 și 2020.

Nu sună întotdeauna când un șofer nu are centura de siguranță și alerta sună, dar apoi părăsește mașina și rămâne fără centură când se întoarce.

Anunțul a venit la doar câteva zile după ce Tesla a rechemat în service aproape 54.000 de vehicule din cauza tehnologiei „full self-driving” a companiei, care permite mașinilor să treacă de semnele de oprire. În iunie 2021, compania a rechemat, de asemenea, aproape 8.000 de vehicule din cauza centurilor de siguranță potențial defecte.

Potrivit noului anunț de rechemare, „Dacă soneria sonoră de reamintire a centurii de siguranță nu se activează la începutul unui nou ciclu de conducere și dacă șoferul nu observă indicatorul vizual însoțitor al centurii de siguranță, este posibil ca șoferul să nu fie atenționat să își încheie centura de siguranță și să înceapă să conducă vehiculul în stare neîncheiată, ceea ce poate crește riscul de rănire.”

Potrivit anunțului de rechemare în service, soneria de reamintire a centurii de siguranță se activează în continuare atunci când vehiculul depășește 22 de kilometri pe oră (13,7 mile) pe oră, iar semnalizatorul vizual al centurii de siguranță funcționează în continuare.

Potrivit anunțului de rechemare, Tesla a stabilit că aceasta este o încălcare a reglementărilor, dar că nu are cunoștință de nicio rănire sau deces ca urmare a defecțiunii.

Potrivit anunțului, Tesla va emite o actualizare de software over-the-air pentru a corecta problema la începutul lunii februarie. Potrivit anunțului, mașinile Tesla au fost deja fabricate cu această nouă funcție încă de la sfârșitul lunii ianuarie.

Sursa businessinsider.com