Iata ca a venit sezonul rece si suntem usor usor impedicati din a mai merge la munca sau in oras cu scuterul sau cu bicicleta. Totusi, ce putem face cu ele in aceasta perioada?

Cu siguranta nu le vom lasa in strada, in parcare. Nu cred ca este un tratament mai inuman decat abandonatul unui scuter iarna in parcare. Pe langa faptul ca vei deteriora grav tot ce inseamna piese scutere, trebuie sa te gandesti ca la primavara vei avea mari provocari in a-l pune din nou pe picioare. Sau pe roti.

Atunci unde este cel mai bine de depozitat un scuter?

Orice locatie ce poate oferi un grad scazut de umiditate si o temperatura cat de cat pozitiva poate fi viabila. Fie ca vorbim despre un garaj, un beci sau parcarea subterana de la locul de munca, este esential sa ferim scuterele de frig si de zapada. Ai putea argumenta ca o husa te-ar putea ajuta, dar asta doar in conditiile in care vei circula cu scuterul si in perioada friguroasa, altfel ca si modalitate de depozitare tot are o eficienta scazuta.

Care sunt cele mai afectate piese pentru scuter atunci cand temperaturile sunt sub 0 grade Celsius?

Ca si la autoturisme, prima si cea mai des afectata piesa este bateria. Din pacate toate scuterele au nevoie de baterie pentru a porni si de cele mai multe ori bateria este de capacitate redusa asa ca fiecare grad Celsius in minus conteaza. Din fericire exista si un avantaj la faptul ca bateria este de capacitate mica si anume ca poate fi incarcata rapid. Daca intri si vizitezi orice magazine online pentru accesorii si piese scutere vei gasi incarcatoare de 12V care sunt suficiente pentru a porni majoritatea scuterelor. Mai mult decat atat, poti cauta si un acumulator cu functie de tip Trickle Charging, fapt ce permite ca bateria sa fie la un nivel constant.

Pe langa baterie in schimb mai sunt afectate si alte piese pentru scuter. Daca tot nu te-am convins despre necesitatea depozitarii adecvate a scuterlui, atunci trecem sistemul de alimentare, de la benzina pana la injectoare sau carburatoare. Ar fi mare pacat iti inghete benzina in rezervor sau sa iti crape vreun furtun de pe traseul de alimentare.

Partea buna este ca toate aceste lucruri pot fi reparate. Partea mai putin buna este ca s-ar putea ca reparatiile sa ajunga sa fie destul de scumpe.

Daca nu vrei sa cumperi in primavara atat de multe piese pentru scuter incat era mai simplu si mai ieftin ca sa iti cumperi un alt scuter, fa tot posibilul ca sa il pui la pastrare intr-un loc cat mai cald si cat mai uscat.

Poate ca e la mintea cocosului faptului ca trebuie sa depozitezi scuterul iarna, dar prin articol sper doar ca am ajutat la constientizarea consecintelor in cazul in care nu avem grija iarna de vehicolul care are grija de noi primavara, vara si chiar si toamna.