O navă de marfă mamut despre care se crede că transporta mii de vehicule, inclusiv 1.100 de Porsche, a luat foc și plutea în derivă în largul coastelor Azorelor, joi, după ce cei 22 de membri ai echipajului au fost salvați de pe navă, relateaza The New York Times

Incendiul a izbucnit miercuri dimineața în cala de marfă a navei, numită Felicity Ace, care plecase din Emden, Germania, pe 10 februarie și urma să ajungă miercuri în Davisville, R.I., potrivit unui site de urmărire a navelor. Nava se afla la aproximativ 200 de mile de insula Terceira din Azore, teritoriu insular portughez, când forțele portugheze au intervenit miercuri pentru a evacua echipajul.

Niciun salvator sau membru al echipajului nu a fost rănit în operațiunea „foarte calificată și solicitantă din punct de vedere fizic”, care a inclus un elicopter care i-a dus pe membrii echipajului pe insula portugheză Faial, aflată în apropiere, potrivit autorităților.

Nu era clar cât de mult din inventarul cargoului de 650 de picioare și 60.000 de tone a fost pierdut în incendiu și cum vor îngriji autoritățile nava afectată. Compania de transport maritim nu a putut fi contactată imediat.

The Drive, un site web auto, a raportat că Grupul Volkswagen a estimat că la bordul navei se aflau aproape 4.000 de vehicule, inclusiv 189 de Bentley.

Incendiul survine în timp ce showroom-urile din întreaga țară încearcă să satisfacă cererea consumatorilor pe fondul problemelor din lanțul de aprovizionare cauzate parțial de pandemie. Ratele scăzute ale dobânzilor, ratele mai mari ale economiilor și plățile guvernamentale de stimulare au crescut cererea, în timp ce producătorii de automobile s-au luptat să facă față unei penurii de cipuri de calculator.

Matt Farah, un pasionat de mașini și editor al publicației The Smoking Tire, își aștepta din luna august Boxster Spyder 2022, cu un preț de vânzare cu amănuntul de aproximativ 123.000 de dolari și modificat după specificațiile sale precise, pentru a primi mașina sa de 2022, de culoare metalizată cu mure înghețate. „Cea mai bună mașină sport din toate timpurile, fără îndoială”, a scris el.

Miercuri a primit vești dezamăgitoare, a spus el: „Tocmai am primit un telefon de la dealerul meu. Mașina mea este acum în derivă, posibil în flăcări, în mijlocul oceanului”.

Într-o declarație de joi, domnul Farah a spus că un reprezentant Porsche a confirmat că mașina sa se afla pe vas și și-a cerut scuze pentru inconvenientul creat.

„Asta a fost ieri, iar de atunci nu am mai auzit nicio actualizare”, a spus el. „Mă bucur că nimeni nu a fost rănit în incendiu și că toată lumea este în siguranță, ceea ce este cel mai important lucru. Sunt sigur că, indiferent ce se va întâmpla în continuare, Porsche va face ceea ce trebuie pentru clienții săi.”

Într-o declarație de joi seara, o purtătoare de cuvânt a Porsche Cars North America a declarat că 1.100 de mașini ale companiei se aflau la bord, dar că nu se cunoaște soarta vehiculelor. Ea a încurajat clienții îngrijorați de mașina lor să contacteze dealerul lor.

„Gândurile noastre imediate sunt de ușurare că cei 22 de membri ai echipajului de pe nava comercială Felicity Ace sunt în siguranță și bine”, se arată în declarație.

Stire auto preluata de pe The New York Times