Mersul pe skateboard devine din ce in ce mai popular si beneficiile acestuia nu pot fi contestate, indiferent ca vorbim de protejarea mediului de poluare ori de beneficiile pentru sanatate. Cu toate acestea, mersul pe skateboard poate comporta si anumite riscuri, mai ales daca nu iti iei masurile necesare de siguranta.

Bineintelels ca nimanui nu ii face placere sa vorbeasca despre acest subiect, insa nu putem ocoli realitatea. Si subiectele sensibile trebuie atinse, chiar daca de cele mai multe ori mergem pe premisa ca noua nu ni se poate intampla nimic rau.

Asadar, fie ca iti place sau nu, iata care sunt principalele rani cu care te poti confrunta in cazul unui accident cu placa de skateboard.

1. Ranile la cap

Poate fi vorba de unele minore, precum o zgarietura, un cucui sau doar o vanataie, sau de unele majore, precum fracturi sau comotii grave. Pentru a evita astfel de rani primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand pleci cu skateboard-ul este sa iti asezi in mod corespunzator casca pe cap.

2. Leziuni cerebrale

Aceste tipuri de leziuni sunt mai dese decat ar trebui si, la fel ca in cazul de mai sus, pot fi evitate in mare masura daca poti casca in mod corespunzator, chiar daca accidentul in care esti implicat este unul destul de grav. De asemenea, aceste accidente grave in urma carora poti ramane cu o dizabilitate pe viata sunt cauzate de viteza excesiva, neatentie si teribilism.

3. Fracturi

Acestea sunt cele mai intalnite rani suferite in urma unui accident cu skateboard-ul si pot fi prevenite in mare parte daca circuli cu atentie si viteza moderata si nu te dedai la cascadorii periculoase.

De ajutor pot fi si echipamentele de protectie precum genunchierele si cotierele. Desi nu te protejeaza neaparat de fracturi, acestea te pot face sa iti controlezi oarecum caderea avand in vedere ca poti avea mai mult curaj sa cazi pe coate sau genunchi daca acestea sunt protejate. Astfel, te poti alege cu echimoze si dureri de articulatii, dar poate scazi sansele de a suferi o fractura.

4. Rani fatale

Daca ai obiceiul sa te dai cu placa fara niciun echipament de protectie si semnalizare esti expus pericolului de a suferi un accident cu urmari fatale. Evita pe cat posibil asta prin purtarea echipamentului obligatoriu.

In cele din urma trebuie mentionat ca accidentele in skateboarding tin de o varietate de motive, care nu implica neaparat purtarea echipamentului de siguranta. Acestea pot fi: conditiile de drum si neatentia altor participanti la trafic, dar si trick-urile extrem de periculoase. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca un accident in care este implicat si un vehicul cu motor are de obicei o finalitate tragica.

Acestea fiind spuse, nu uita niciodata echipamentul de protectie (chiar daca pleci doar pana in parc si inapoi), da-te responsabil, fii cu ochii in patru la ceilalti participanti la trafic sau la pietoni si evita pe cat posibil cascadoriile.