Traim vremuri istorice si ne indreptam spre o lume din ce in ce mai ecologica si bazata pe metode alternative, fie ca vorbim despre energie, munca sau transport. Iar asa cum masinile au evoluat spectaculos in ultima perioada, mergand in directia hibrida si electrica, iata ca si mijloacele alternative de transport tin pasul.

Ideea unui scuter electric de exemplu nu este noua pentru umanitate, dar totusi a prins la public doar de cativa ani incoace. La fel si bicicletele electrice si chiar si trotinele electrice care au ajuns de inchiriat in toate orasele mari.

E lesne de inteles de ce oamenii prefera mijloacele electrice de propulsie. Sa luam de exemplu un scuter electric vs un scuter clasic. In cazul unui scuter electric nu trebuie sa iti faci griji de piese pentru scuter, sa urmezi un plan de mentenanta, sa pierzi timp prin benzinarii sau sa cauti magazine online specializate in piese scutere, motociclete, atv-uri si alte chestii pe doua roti. Totusi, multi oameni aleg in cele din urma sa isi faca griji de piese pentru scuter, sa urmeze planuri de mentenanta, sa piarda timp prin benzinarii si sa caute magazine online pentru simplul fapt ca un scuter electric poate costa de cateva ori mai mult decat un scuter clasic si mentenanta la urma urmei costa foarte putin.

Dar daca ar exista si calea de mijloc?

Iata ca intradevar exista – scuterul electric de tip motocicleta. O inventie destul de recenta care a luat cu asalt lumea curierilor din Romania, scuterul electric de tip motocicleta poate fi alegerea perfecta pentru multi dintre noi.

Am intrat pe cateva site-uri mari ca sa vad preturile. Am ramas surprins sa vad ca un scuter electric simplu este mult mai scump. De ce? Vei afla in randurile ce urmeaza.

Un avantaj foarte mare pe care il are motocicleta electrica este confortul si stabilitatea. Da, e mult mai lenta si agilitatea nu este nimic de laudat, dar si confortul este mult mai mare. Si cu acele anvelope imense cu siguranta ai si stabilitatea necesara pentru a nu a avea nevoie de mare echilibru sau experienta atunci cand o conduci.

Si aici vine un alt avantaj interesant al motocicletei electrice si anume faptul ca nu ai nevoie de permis pentru a il conduce. Asta pentru ca majoritatea modelelor sunt limitate la 25 km/h, iar legislatia spune ca vehiculele ce sunt limitate la 25 km/h nu necesita detinerea unui permis. Totusi, nu recomand sa cumperi o motocicleta electrica doar din acest motiv si recomand cunoasterea legislatiei rutiere din Romania. Nu la nivel foarte mare pentru ca oricum motocicleta se limiteaza strict pentru oras si nu este legala pentru drumurile publice intrucat nu are nevoie nici de inmatriculare. Practic, daca privesti lucrurile din perspectiva, e o bicicleta mai pompoasa si mult mai comoda.

Mai trebuie sa adaug faptul ca nu vei transpira cu o asemenea motocicleta electrica si ca vei arata mult mai cool decat cei cu scuter? Si faptul ca o motocicleta electrica e mai ieftina decat un scuter? Da, nu o vei putea conduce pe drumurile publice mai mult decat o bicicleta, dar cati dintre noi iesim cu scuterul la drum lung? Pentru drum lung recomand o motocicleta adevarata, pentru senzatii adevarate.