Idei de depozitare pentru bicicletaTocmai ti-ai cumparat o bicicleta si nu stii cum si unde sa o depozitezi? Iata cateva idei salvatoare in cele ce urmeaza.

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a depozita o bicicleta, fie ea bicicleta pliabila sau nu, este garajul. Dar daca nu ai asa ceva si nici loc suficient in casa?

Cei mai multi dintre noi nu avem o curte mare sau un garaj in care sa depozitam bicicleta pe timpul noptii sau atunci cand afara vremea nu este prea placuta. In acest caz, majoritatea apeleaza la spatiul din interiorul casei, dar si acesta poate fi insuficient daca locuiesti intr-un apartament. Ce faci in acest caz?

Iata mai jos cateva idei.

1. Adapost pentru bicicleta

Daca dispui de o curte, fie ea cat de mica, poti opta pentru un astfel de adapost daca vrei sa iti protejezi bicicleta de soare si vreme rea. Acestea pot fi construite pentru una sau mai multe biciclete, din metal si pvc sau alte materiale mai scumpe. In functie de bugetul pe care il ai, poti alege o astfel de solutie pentru depozitarea bicicletei.

Daca locuiesti la bloc si mai multi vecini au biciclete, poti incerca sa ii convingi sa cumparati un astfel de adapost pe care sa il montati fie chiar langa bloc, fie in gradina, daca aveti asa ceva. Astfel, puteti economisi bani, dar si spatiu in apartament.

2. Suporturi pentru bicicleta

Daca varianta de mai sus nu e buna pentru tine, atunci poti opta pentru un suport de prindere a bicicletei de perete sau chiar tavan. Acestea sunt ideale deoarece se monteaza usor si te ajuta sa folosesti un spatiu mort.

In cazul in care nu ti surade ideea de a avea o bicicleta agatata de tavan, poti alege un suport pentru podea. Desi ocupa destul de mult spatiu in comparatie cu celelalte sisteme, avantajul lor este ca pot fi mutate cu usurinta.

3. Husa pentru bicicleta

Niciuna din variantele de depozitare prezentate mai sus nu pare sa ti se potriveasca? O idee inovativa de care te poti folosi este husa pentru bicicleta. Asadar, daca ai o curte mica sau putin spatiu in gradina sau scara blocului, poti opta pentru aceasta varianta.

In cazul depozitarii in aer liber, husa va proteja bicicleta de intemperii si razele puternice ale soarelui. Daca o folosesti pentru interior, aceasta va feri bicicleta de praf, zgarieturi, etc. Nu uita sa folosesti un sistem antifurt daca apelezi la aceasta solutie pentru depozitare.

In final, indiferent de varianta de depozitare pe care o vei alege, atunci cand mergi la cumparaturi fii sigur ca esti bine documentat si ca esti la curent cu avantajele si dezavantajele fiecarie solutii in parte.

In caz contrar, ai putea sa chletuiesti o suma importanta de bani pe un lucru pe care nu il vei putea folosi. Si intr-o astfel de situatie nu ai numai tu de pierdut, ci si bicicleta ta, care va fi nevoita sa stea afara, in praf, ploaie si caldura.