De ce îți trebuie un astfel de suport? În primul rând, pentru ziua în care pleci în vacanță și nu știi pe unde să îți mai pui bagajele și cu atât mai puțin bicicleta.

Poate fi o experiență plăcută să pleci cu familia în vacanță și să luați și bicicletele cu voi. Vă veți putea bucura de plimbări lungi și liniștite, fără gândul că trebuie să înapoiați bicicleta la centrul de închirieri.

Pentru ca visul să devină realitate însă, trebuie să cumperi un suport adecvat pentru mașină. Acesta este în general de trei tipuri.

 1. Suport care se montează deasupra mașinii. Acesta poate transporta până la patru biciclete, în funcție și de mașină, evident, se montează ușor și este destul de sigur. Dezavantajul este că trebuie sp urci bicicletele acolo, iar asta nu e treabă tocmai ușoară. A, și mai trebuie să le dai și jos. Alți bani, altă distracție, cum s-ar zice.
 1. Suport care se montează în spatele mașinii. Acesta este mai simplu de folosit, în sensul că nu mai trebuie să ridici prea mult de biciclete. Dezavantajul constă însă în dificultatea la parcarea cu spatele. Obișnuit să parchezi fără să cari cu tine două-trei biciclete, este posibil să te lovești de ceva dacă nu ești atent. De asemenea, dacă, te lovește cineva din spate, bicicletele vor fi primele avariate.
 1. Suport pentru portbagaj. Acesta este destinat mașinilor mai mari, în care poți monta bicicleta în interior. Acesta este cel mai sigur suport, dar îți poate lua din spațiul destinat bagajelor. În plus, cum puțină lume conduce în mod normal un autovehicul de dimensiuni mai mare, suportul nu poate fi folosit la scară mai largă.

Acum, după ce ai văzut care sunt principalele tipuri de suporturi de bicicletă pentru mașină și l-ai identificat pe cel mai potrivit pentru tine, iată la ce să fii atent înainte să îl cumperi.

 1. Să fie confecționat din materiale de calitate;
 2. Să fie bine închegat, să nu se desfacă din suduri;
 3. Să aibă sisteme de prindere (atât pentru biciclete cât și cele pentru atașarea de mașină) sigure, de calitate și din materiale durabile.
 4. Să poată suporta tot atâtea biciclete câte vrei tu să transporți;
 5. Să fie confecționat de un producător de reunume sau de încredere;
 6. Să se potrivească cu tipul de mașină pe care îl conduci;
 7. Să fie relativ simplu de montat și dat jos;
 8. Modul de poziționare a bicicletei pe suport;
 9. Prețul în raport cu beneficiile oferite;
 10. Să îți inspire siguranță.

 

Acestea fiind spuse, iată că alegerea unui suport pentru transportul bicicletelor nu este o misiune așa dificilă cum te-ai fi așteptat. Dacă ești atent la toate detaliile despre care ai citit mai sus, ai toate șansele să alegi un suport de care să te folosești cu succes mulți ani de acum înainte.

 

Sursa imagine: autohut.ro