Imbracamintea pentru motociclete este un camp minat de marketing inteligent, de publicitate si, undeva sub toate acestea, sunt ingropate cateva produse foarte bune. Dar de unde sa incepi? Cum poti lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la ce imbracaminte pentru motociclete este cea mai buna pentru tine?

De ce purtam imbracaminte pentru motociclete in primul rand? Pentru mine, raspunsul este evident; este pur si simplu o chestiune de siguranta. In Europa, orice imbracaminte de siguranta, indiferent de utilizarea sa, trebuie sa fie certificata ca fiind adecvata pentru scop printr-o serie de teste efectuate in laboratoare autorizate in acest sens. In urma testelor si a cercetarilor aferente, a devenit clar ca o imbracaminte de motocicleta bine facuta poate contribui in mod cert la reducerea ranilor in caz de accident.

Consider ca echipamentul de protectie minim pentru orice motociclist trebuie sa includa urmatoarele articole de imbracaminte pentru motociclete:

  • Casca; (consultati pagina mea despre castile de motociclist pentru mai multe informatii)
  • Protectia ochilor;
  • Manusi;
  • Geaca;
  • Pantaloni lungi;
  • Incaltaminte deasupra gleznei (pentru noi doi, asta inseamna cizme de motociclist!).

Acesta este minimul necesar; iata o descriere a ceea ce inteleg prin fiecare dintre aceste elemente

Protectia ochilor inseamna o casca de protectie integrala sau trei sferturi, ochelari de protectie sau ochelari de vedere bine ajustati.

Cei mai multi dintre noi vor intinde mainile in cazul unei caderi; este un gest reflex. Calaretii ar trebui sa poarte manusi pentru a-si proteja mainile.

Recomand pantalonii de motociclist din doua motive: Protectie in caz de cadere (nici macar blugii nu vor oferi prea multa protectie in acest caz) Protectie impotriva resturilor (praf, pietre si asa mai departe) care sunt ridicate de vehiculele din fata ta si din cauza insectelor pe care este posibil sa le intalnesti in timpul calatoriei tale. O lovitura in coapsa data de un gandac poate intepa, iar o viespe sau o albina poate face intr-adevar multe pagube daca ajunge la picioarele tale goale.

Cizmele de motociclist ofera o serie de protectii:

  • impotriva insectelor si pietricelelor zburatoare mentionate mai sus,
  • poate reduce probabilitatea unei arsuri provocate de tevile de esapament fierbinti, (mai ales daca va rasturnati pe motocicleta).
  • iti poate proteja picioarele si gleznele in cazul unei cazaturi sau al unui alt accident.

Asa cum am spus mai sus, eu port intotdeauna o jacheta. Totusi, ce fel de jacheta ar trebui sa iti iei? Din piele traditionala, incercata si adevarata, sau din aceste materiale sintetice nou-noute? Consultati pagina mea despre piei de motocicleta pentru un ghid pentru a lua cea mai buna decizie in cunostinta de cauza.

Toate acestea sunt lucruri bune! Si toate concepute pentru a informa si educa.

Exista o multime de locuri de unde poti cumpara online imbracaminte si piese moto ( unimotors.ro fiind recomandarea noastra) si nu uita siguranta chiar si in timpul distractiei  este importanta.