Dacă ai avut vreodată un skateboard, atunci știi cât de plăcut și distractiv este să mergi pe unul. Așadar, trecerea de la un skateboard obișnuit la unul electric este pasul normal pe care ar trebui să îl faci, pentru a te bucura de o senzație și mai plăcută atunci când te strecori printre oameni și alte obstacole întâlnite prin oraș.

Piața skateboard-urilor electrice este în continuă expansiune și nu e de mirare, având în vedere traficul tot mai aglomerat din oraș și costurile tot mai ridicate ale combustibilului. Astfel, oamenii ajung să folosească astfel de mijloace de deplasare nu doar pentru distracție ci și pentru a ajunge la școală sau serviciu.

Cum alegi cel mai bun skateboard electric?

În primul rând, trebuie să știi că și în acest domeniu, ca și în altele, calitatea este dată de regulă de preț. Deci cu cât este mai scump, cu atât va funcționa și arăta mai bine. Dar, pot exista și excepții de la regulă, așa că ar trebui să testezi orice produs înainte să îl cumperi, pentru a fi sigur că este exact ceea ce cauți.

De asemenea, alte aspecte importante pe care trebuie să le iei în calcul sunt tipul de motor, tehnologiile suplimentare folosite, dar și avantajele și dezavantajele fiecărui model în parte.

Dacă vei comanda produsul de la un magazin online, documentează-te bine înainte, află ce presupune mersul pe un astfel de skateboard, caută păreri pe forumuri sau cere sfatul prietenilor care au deja așa ceva.

Atunci când găsești un model care îți place, nu sări peste descriere și citește cu atenție specificațiile tehnice. Chiar dacă ai posibilitatea de retur, e mult mai simplu pentru toată lumea să faci cea mai bună alegere din prima.

Unde pot folosi skateboardul electric?

Așa cum spuneam și mai sus, poți folosi un astfel de mijloc de deplasare fie în parc, ca să te distrezi alături de prieteni, fie pentru a te deplasa la școală sau serviciu. Pentru că sunt ușor de transportat (atunci când nu te transportă ele pe tine), le poți lua chiar și în autobuz, metrou, taxi, etc, dacă ai de parcurs o distanță mai mare. Apoi, pentru distanțele mai scurte, te poți urca pe placă.

Cine poate folosi skateboardul electric?

Oricine, de la copiii de câțiva anișori (minim 5 aș recomanda) și până la adânci bătrâneți (dacă mobilitatea îți permite). Ai în vedere însă că, înainte de a porni la drum, trebuie să te ”accesorizezi” cu echipamentul de protecție standard: cască, genunchiere, cotiere și mănuși.

Acestea fiind spuse, dacă ești fan al skateboarding-ului și vrei să treci la nivelul următor în acest domeniu, skateboardurile electrice reprezintă o variantă demnă de luat în calcul. Te vei simți la fel de liber ca pe o placă obișnuită, dar te vei putea deplasa mai repede, cu o viteză mai mare, reușind astfel să îmbini utilul cu plăcutul.