Bicicletele pliabile sunt vazute drept cele mai bune biciclete pentru naveta, deoarece pot fi asezate cu usurinta intr-un suport pentru bagaje, un portbagaj, luate in metrou sau taxi, depozitate sub birou, si asa mai departe. Cu alte cuvinte, sunt usor de integrat in calatoria ta catre birou sau catre orice alta destinatie, chiar daca folosesti si alte mijloace de transport. Acest lucru este destul de bine cunoscut de cei care folosesc – si de cei care nu folosesc o bicicleta pliabila.

Exista, insa, si alte lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a-ti cumpara o bicicleta pliabila.

La ce ar trebui sa ma gandesc inainte sa cumpar o bicicleta pliabila?

Cand alegi o bicicleta pliabila, exista o serie de lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare. Ai nevoie sa te gandesti care este distanta maxima aproximativa pe care doresti sa o parcurgi cu bicicleta, cat de mult conteaza sa fie extrem de confortabila, si dimensiunea pliata a bicicletei. Nu uita ca trebuie sa conduci bicicleta, dar si sa o impingi si, uneori, sa o ridici si sa o cari.

Dimensiunea cadrului bicicletei pliabile

Dimensiunea cadrului este caracteristica principala de verificat. In general, aceste biciclete pliabile vin într-o singura dimensiune standard. Dar, daca ai nevoie de o bicicleta diferita de standard, va trebui sa o personalizezi asa cum iti doresti. Bicicletele pliabile au inaltime mica, dar sunt reglabile pentru a se potrivi cu persoanele inalte. Un alt lucru important de luat în considerare este daca ghidonul si scaunul pot fi reglate în functie de inaltimea ta.

Ce dimensiuni de roata ar trebui sa aleg pentru o bicicleta pliabila?

In general, vei gasi multe modele de biciclete pliabile cu dimensiuni de 16” sau 20”. Daca doresti ca experienta cu bicicleta pliabila sa fie asemanatoare cu cea cu o bicicleta obisnuita, si sa mergi cu viteza, rotile de 20” sunt alegerea mai potrivita. Insa este un compromis, pentru ca bicicleta va fi mai mare la pliere. O bicicleta cu roti mai mici se pliaza la dimensiuni mai mici si va fi mai usoara, dar se simte mai putin stabila si nu va fi la fel de rapida.

Cum pot alege tipul potrivit de bicicleta pliabila?

Verifica cat de repede si usor se pliaza bicicleta care te intereseaza, si cat spatiu ocupa. Daca pliezi si repliezi bicicleta de mai multe ori într-o calatorie, trebuie sa o poti face rapid si eficient, plus ca mecanismul de pliere trebuie sa fie rezistent.

Un alt aspect este cat de departe vei merge cu bicicleta si pe ce tipuri de teren. Daca mergi pe o anumita distanta, atunci iti vei dori o bicicleta pliabila care sa permita o multime de reglaje, astfel încat sa poti gasi cea mai buna pozitie posibila pentru tine.

Scopul cumpararii unei biciclete pliabile

Scopul cumpararii unei biciclete pliabile este ultimul criteriu. Bicicletele mai mici sunt ideale pentru plimbari de agrement, plimbari scurte, naveta zilnica sau în jurul orasului. Pentru plimbari active, aventuroase si mai lungi, bicicletele cu roti mai mari sunt cele mai bune. Din nou, bicicletele cu cadru mic sunt grozave daca transporti bicicleta în transportul public sau in vacante.

 

Fotografie de la PNW Production: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/transporta-cara-distrac-ie-aventura-9354787/