Daca ai descoperit recent o pasiune pentru fotbalul de masa, sau chiar te pricepi la joc insa nu cunosti prea bine detaliile tehnice, si te gandesti sa iti achizitionezi propria masa de fotbal, afla ca nu toate mesele de fotbal sunt la fel.

Exista mai multe tipuri de masa de fotbal:

1. Masa de fotbal de sine statatoare

Aceste modele sunt, de regula, masive si destul de costisitoare, fiind realizate fie din lemn masiv fie din MDF in combinatie cu lemn masiv. Masa de fotbal de sine statatoare nu este conceputa pentru a fi mutata des, deci alege cu grija, de la inceput, locul unde o vei aseza.

2. Masa de fotbal cu montare pe blat

Acest tip de masa de fotbal are dimensiuni mai mici si este destinat, de regula, incepatorilor. Fiiind realizata adesea din plastic, este o varianta si mai ieftina si mai usoara, motive pentru care multi jucatori amatori o prefera. Reprezinta o alegere buna pentru toata familia, deoarece poate fi utilizata atat de adulti cat si de copii.

3. Masa de fotbal cu fise

Sistemul cu fise al acestor modele le face potrivite pentru baruri sau sali de jocuri care vor sa ofere clientilor o experienta distractiva in plus. Fiind destinata utilizarii intense, masa de fotbal cu fise este grea si durabila, dar si mai costisitoare.

4. Masa de fotbal multi-platforma

O alta alegere buna pentru folosirea in familie sau cu prietenii. Prin indepartarea barelor orizontale, suprafata de joc devine potrivita pentru tenis de masa, sah, table, hockey etc. Chiar daca are un pret usor mai mare decat o masa de fotbal simpla, masa de fotbal cu multi-platforma are dimensiuni mai mici, deci se poate depozita mai usor, si reprezinta o varianta convenabila pentru cei ce isi doresc mai multe jocuri intr-unul singur.

Acum ca ti-ai facut o idee despre ce optiuni ai la dispozitie, afla ca este bine sa fii atent si la urmatoarele elemente daca iti doresti o masa de fotbal de calitate, de care sa te bucuri mult timp si pe care sa o folosesti cu usurinta:

  • Materiale: pe piata vei gasi mese de fotbal confectionate din plastic, PAL, MDF, lemn masiv, sau o combinatie de lemn masiv cu celelalte materiale. In mod evident, cea mai durabila masa de fotbal este cea din lemn masiv.
  • Barele de joc: cele mai bune sunt din tevi de otel, pentru ca sunt si usoare si durabile.
  • Suprafata de joc: exista mese cu suprafata de joc mai neteda, pe care mingea se misca mai usor si cu o viteza mai mare, si mese cu suprafata texturata, care au efectul opus, si reprezinta o provocare mai mare pentru jucatori.
  • Numarul de portari: vei gasi mese de fotbal cu un singur portar, si mese cu 3 portari si 2 aparatori in lateralele portarului. Cele cu trei portari sunt mai potrivite unui joc rapid. Daca vrei sa iti dezvolti indemanarea si sa joci la un nivel mai inalt, alege un model cu un singur portar.