Chiar daca unii cred asta, skateboarding-ul nu este un sport extrem de periculos, mai ales daca esti pregatit atat mental cat si fizic pentru provocarile pe care le aduce cu sine un debut ca skater. Daca ai decis ca skateboarding-ul este pentru tine, probabil esti deja pasionat de acest sport. Insa pasiunea nu este suficienta pentru a avea un start cat mai bun pe skateboard. Ai nevoie sa faci unele pregatiri pentru a te asigura ca nu vei avea o experienta neplacuta, care sa te faca sa renunti la skateboard.

Iata, mai exact, la ce e bine sa te gandesti:

1. Skateboard-ul

Poate pare hilar sa mentionam skateboard-ul, deoarece este perfect logic ca vei avea nevoie de unul pentru a-l folosi. Insa inainte de a achizitiona un skateboard, este necesar sa te gandesti la unele aspecte.

In primul rand, pretul. Nu te grabi sa iei un skateboard foarte scump, ci unul la un pret decent, pe care sa il poti strica fara mari regrete. Adu-ti aminte ca esti incepator, si acest lucru inseamna ca vei avea parte de cazaturi sau ca vei lovi skateboard-ul in diverse moduri.

2. Echipamentul de protectie

In mod sigur ai vazut o multime de oameni care folosesc un skateboard fara niciun fel de echipament de protectie. Insa acest lucru nu este in regula, cu atat mai mult pentru un incepator. Casca, cotierele si genunchierele, cel putin, sunt obligatorii, pentru a evita accidente dureroase si multitudinea de consecinte neplacute pe care acestea le pot avea. Ca si incepator, vei cadea de multe ori, mai ales daca vrei sa faci tot felul de trucuri interesante cu skateboard-ul. De aceea, este recomandat sa folosesti si protectii pentru palme, pentru ca vei avea tendinta sa pui palmele inainte atunci cand cazi.

In ce priveste pretul echipamentului de protectie, nu este recomandat sa fii zgarcit. Ai nevoie de echipament durabil, care sa te protejeze cat mai bine.

3. Adidasii

Nu poti purta orice pereche de adidasi atunci cand mergi pe skateboard. Pentru confort sporit si mai mult control pe skateboard, poarta incaltaminte cu talpa plata si aderenta. Vei gasi o multime de modele la magazinele de specialitate si, chiar daca cei de firma sunt mai costisitori, te vor ajuta sa te simti mai putin incepator si mai mult ca si cand faci deja parte din lumea skaterilor experimentati.

4. Parcurile

Inainte sa iesi la prima plimbare cu skateboard-ul, analizeaza parcurile in care poti iesi. Daca vrei sa exersezi pe aleile parcului, cauta o alee putin populata, altfel risti si sa incurci pietonii, si sa nu reusesti sa exersezi cum trebuie.

Daca mergi la un parc pentru skateri asigura-te, mai intai, ca merg acolo si alti incepatori, sau mergi cu prietenii, mai ales daca te simti intimidat de cei mai experimentati. Daca, in schimb, esti genul caruia ii place sa isi faca prieteni noi, poti sa mergi la un parc cu skateri priceputi, carora le poti cere si sfaturi.

 

Photo by Linpaul Rodney on Unsplash